Zoeken op postcode

Hogeschool Tio Rotterdam

Hogeschool Tio Rotterdam

5.9 / 10.0
(1 stem)
Weena 457
3013AL Rotterdam
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0107980950
Fax: (+31) 0104149875
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@tio.nl
51.9233164.469751
1 2.953488372093 2 5.9
Gemiddelde waardering uit 1 stem

Bedrijfsomschrijving

De erkende hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hotellerie, eventmanagement, toerisme en business. Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut.

TOPOPLEIDINGEN BIJ TIO
De opleidingen van Tio zijn in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2014 als zeer goed uit de bus gekomen. De opleiding Hotel- en Eventmanagement krijgt op de vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo en Utrecht bovendien het predicaat ‘topopleiding’ mee. Dit predicaat ‘topopleiding’ is ook toegekend aan de opleiding Internationaal Toeristisch Management van Tio in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo en Utrecht. Hiermee behaalt Tio landelijk de derde plaats op de ranglijst van middelgrote scholen. Dit meldt ook Nu.nl.

TIO SCOORT 4 KEER OP KWALITEIT
Na de Nationale Studenten Enquête, Keuzegids en Onderwijsinspectie staat Tio nu ook op 1 in de ranglijst voor wat betreft studeren met functiebeperkingen. Tio scoort op alle onderdelen hoger dan het gemiddelde in Nederland en krijgt het hoogste totaaloordeel.

HOOGST HAALBARE BEOORDELING DOOR ONDERWIJSINSPECTIE
De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio in haar beoordeling op alle onderdelen de hoogst haalbare scores gegeven, de eindbeoordeling is dan ook GOED. Een resultaat om trots op te zijn!

KLEINSCHALIG EN PERSOONLIJK
Als particuliere onderwijsinstelling kan Hogeschool Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan overheidsinstellingen. De vestigingen van Tio zijn klein, net als de klassen met gemiddeld slechts zo’n 11 studenten. Docenten kunnen je daardoor veel persoonlijke aandacht geven.

SNEL JE DIPLOMA
De persoonlijke benadering van Tio maakt snel studeren mogelijk. Het onderwijs is intensief, met veel contacturen. Bij Tio kun je daardoor in slechts drie jaar en één maand het bachelordiploma behalen.
Je mbo4-diploma (middelbare hotelschool, business of luchtvaartdienstverlener) kun je in slechts twee jaar behalen. Bovendien kun je als havist of mbo‘er het mbo4-diploma in slechts één jaar behalen.

HBO- EN MBO4 OPLEIDINGEN BIJ TIO
- Hotel- en Eventmanagement (HBO) biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. Hospitality is hot! Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en concerten.
- Internationaal Toeristisch Management (HBO) bereidt je voor op een internationale carrière in de toeristische sector. Maak werk van vakantie! Als toeristisch manager verkoop je de wereld. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. ITM is je ‘boarding pass’ naar de toekomst.
- International Business Management (HBO) bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. De wereld van nu draait om handel. Internationale contacten leggen en behouden. Kansen zien, of ze zelf creëren. International Business Management brengt je een stap dichterbij internationaal succes. Na de opleiding IBM is de wereld je werkveld.
- E-commerce Marketing Sales (HBO) bereidt je voor op een carrière in de online marketing. Achter een sterk merk schuilt een sterke persoonlijkheid. Iemand die alles weet over de behoeften en wensen van de consument en daar handig op inspeelt. Zet jij de nieuwste vinding van Apple of Unilever in de markt?
- De mbo4-opleiding Hotelmanagement (MBO4) bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Als toekomstig hotelmanager zit organiseren in je bloed! Mbo Hotelmanagement biedt je alle facetten van allround management, zodat je elke onderneming tot een succes kunt maken.
- Elke dag nieuwe gasten en andere collega’s. Vreemde talen, verre landen en andere culturen. Er gaat een wereld voor je open met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess (MBO4+). Na SRH ben jij een talent in dienstverlening en klaar voor deze internationale uitdaging.
- De mbo4+ opleiding Commercieel Business Management bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. Handel is internationaal en overal. De kennis en het inzicht die nodig zijn om internationale carrière te maken, vind je bij CBM. Wie weet ontdek je het gat in de markt!

www.tio.nl

Kenmerken

Hoger onderwijs:
Hoger beroepsonderwijs ( HBO )
Middelbaar beroepsonderwijs (MBO)
Soort school:
Privaat onderwijs
Overige kenmerken:
Opleidingen
Versnelde opleidingen
Kleinschalig en persoonlijk
Praktijkgericht
Internationaal georiënteerd
Uitstekende werkgelegenheid

Reviews

Plaats een review
|
Nooit meer
Deze review schrijf ik als student op TIO Rotterdam. Op de open dagen komen ze met de mooiste verhalen maar ik zal even mijn ervaring delen: TIO zegt er voor te staan om zo goed mogelijk op de arbeidsmarkt aan te sluiten dit is de grootste onzin ooit. Ik heb nu 2x op TIO stage moeten lopen en dit is werkelijk waar rampzalig. allereerst is het zo dat je aan het bedrijf 300 euro moet vragen VOOR SCHOOL ( de student ziet hier niks van terug ) hierdoor alleen al zijn er heel veel bedrijven die je niet willen hebben omdat ze veel duurder uit zijn. Ten tweeden zegt de school allerlei connecties te hebben met grote bedrijven maar toen ik bijna geen stage kon vinden had school 0 stageplekken voor mij ik mocht het mooi zelf uitzoeken en als het me niet lukte 3000 euro betalen voor de verlenging. Ten 3en is de communicatie tijdens de stage afschuwelijk, de studiecoach gaat gewoon doodleuk op vakantie op de belangerijkste momenten. GA NIET NAAR DEZE SCHOOL. Ps. Op deze school is enorme vriendjespolitiek sommige leerlingen mogen alles en word alles voor gedaan derest kan stikken
Geen
Alles aan deze school
Waardering:
1.0 2.0
|
Tio Slechte school voor studenten met een functie beperkingen !!!! slechter had ik het niet kunnen treffen.
In 2012 de dacht ik een goede stap gemaakt te hebben gemaakt om van het Euro College Rotterdam een paar straten veder op over te stappen naar Hogeschool Tio Rotterdam. Waarom? omdat ik als student met een bijzondere situatie chronisch van aart bij Tio beter af zou zijn. Niets bleek minder waar. Er kon binnen hogeschool Tio geen rekening gehouden of maat werk geboden worden voor mijn situatie voor de indeling van het school programma ,het volgen van praktijk,colleges en examens en stages en projecten. Ik heb leerjaar 1 nooit kunnen afsluiten hogeschool tio heeft mij uiteindelijk €2200,00 inclusief meerdere studie verleningen van maximaal 3 lessen in een week waarin ik totaal werd uitgesloten en uiteindelijk in vast liep omdat ik op die manier nooit aan de gestelde eisen kon voldoen. Alle verzoeken aan de examen commissie en coördinator functiebeperkingen zijn afgewezen. En gestrand bij het bestuur van de vestiging van Tio Rotterdam die er geen zin in had. Achter af bleek de bij aan melding zo besproken situatie met de bij behorende beperkingen en de daar bij horende overlegde medische gegevens volgens Tio geen onderdeel waren van de overeenkomst omdat dit nooit aan de oorden zou zijn is geweest. Maatwerk bestaat niet bij Tio en studenten met een echte functie beperking worden in praktijk totaal aan hun lot over gelaten en uitgesloten zelf ervaren. Bij hogeschool Tio komen geen studenten met een echte functie beperking. Oproep aan studenten met een functie beperking. laat je niet misleide door al dat gestunt op de website,studie gids en de studenten enquête. Dit beeld van Tio (privé school) is een zijdig en niet te vergelijken met de betrouwbaarheid van de regulieren beoordeelden onderwijs instellingen. Ik heb de school enorm ervaren als commercieel in eigen belang, het gevoel van een Blanco cheque wil ik benadrukken. want dat is wat het is. De prijs kwaliteit verhouding is er gewoon helemaal niet. Echt enorm zonde van tijd energie en geld. Ik raad Tio overigens voor iedereen af zo klein als de school is zo groot als de bureaucratie er is. Er worden constant fouten gemaakt en al helemaal niet opgelost maar weg gepoetst. de organisatie is buiten gewoon chaotisch en de administratie het veren van professioneel. Het het zal altijd liggen aan de student of in nadeel uit vallen in voor de student.
Een leuke studenten verenging en gemotiveerden medestudenten.
1.geen rekening gehouden of maat werk geboden voor studenten met een beperking en situatie 2. vervolgens uitgesloten en vast lopen in verengingstrajecten worden van school programma.
Waardering:
1.0 2.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

Schoevers Opleidingen(7.8/10.0)0.3km
Rotterdam - Karel Doormanstraat 331
Which career suits your personality? Officemanager, Personal Assistant, Pr-adviseur, Directieassistent,  Projectleider, Business assistant, Communicatieadviseur, Commercieel assistent of Managementassistent? Met een mbo- of hbo-opleiding van Schoevers wordt het de baan die bij jou past! Kies...meer...
 
 
Het Spoor(7.8/10.0)0.8km
Rotterdam - Velsenluststraat 7-11
Basisonderwijs: Basisonderwijs
Soort school: Basisschool
 
 
de Margriet(7.6/10.0)0.9km
Rotterdam - Nolensstraat 44
 
 
IMKO rijopleidingen(7.8/10.0)0.9km
Rotterdam - Westblaak 32
Haal binnen 10 maanden je bevoegdheid tot rij-instructeur onder begeleiding van zeer ervaren docenten !!!!!!! Start meteen je eigen rijschool !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...meer...
Soort school: Privaat onderwijs
 
 
Stichting Grafisch Lyceum Rotterdam(8.0/10.0)1km
Rotterdam - Heer Bokelweg 255
Basisonderwijs: Basisonderwijs
Soort school: Basisschool
 
 
InterCollege Business School Rotterdam(7.8/10.0)1.1km
Rotterdam - Noordsingel 117
InterCollege Business School is een kleinschalige, dynamische organisatie met een uitgebreid netwerk in het bedrijfsleven. Dit uit zich onder meer in de inzet van docenten. Alle docenten van InterCollege Business School zijn actief in de praktijk, vaak als ondernemer. In elk studiejaar is ruimte...meer...
 
 

Plaatsen in de buurt

Barendrecht - Bergschenhoek - Berkel En Rodenrijs - Bleiswijk - Capelle Aan Den Ijssel - Delfgauw - Krimpen Aan Den Ijssel - Rhoon - Schiedam - Vlaardingen